Sposób przygotowania:
Szybki obiad dla zabieganych
Potrzebna patelnia i rondel lub dwie patelnie.
Rozgrzewamy oliwę. Na jedną patelnię wrzucamy mieszankę warzyw, na drugą pokrojone w kostkę lub paski piersi z kurczaka.
Warzywa smażymy do ulubionej miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem na końcu smażenia.
Piersi możemy doprawić od razu. Sól ( lub vegetta), pieprz, polecam dodać ząbek czosnku lu dwie szczypty suszonego czosnku.
W międzyczasie do miski wsypujemy szklankę kuskusu i zalewamy gorącą wodą na ok. 1 cm ponad kuskus.
Dodajemy kostkę lub bulionetkę i energicznie mieszamy aż do rozpuszczenia. Jeśli nie macie kostek rosołowych czy bulionetek albo wolicie żeby było zdrowiej - wystarczy zalać kuskus gorącą woda i lekko osolić. Będzie sobie tak samo ładnie pęczniał jak z kostką.
Kurczak usmażony, warzywa gotowe, kusksus napęczniały i miękki :)
na talerz w ilościach jakie kto lubi i smacznego.
A jak nie kuskus to makaron ryżowy chiński. Nie gotujemy go - podobnie jak kuskus zalewamy gorącą wodą i czekamy aż zmięknie. Jest bardzo smaczny i przede wszystkim zdrowy.
Bardzo mi smakuje w rosole.
Rozgrzewamy oliwę. Na jedną patelnię wrzucamy mieszankę warzyw, na drugą pokrojone w kostkę lub paski piersi z kurczaka.
Warzywa smażymy do ulubionej miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem na końcu smażenia.
Piersi możemy doprawić od razu. Sól ( lub vegetta), pieprz, polecam dodać ząbek czosnku lu dwie szczypty suszonego czosnku.
W międzyczasie do miski wsypujemy szklankę kuskusu i zalewamy gorącą wodą na ok. 1 cm ponad kuskus.
Dodajemy kostkę lub bulionetkę i energicznie mieszamy aż do rozpuszczenia. Jeśli nie macie kostek rosołowych czy bulionetek albo wolicie żeby było zdrowiej - wystarczy zalać kuskus gorącą woda i lekko osolić. Będzie sobie tak samo ładnie pęczniał jak z kostką.
Kurczak usmażony, warzywa gotowe, kusksus napęczniały i miękki :)
na talerz w ilościach jakie kto lubi i smacznego.
A jak nie kuskus to makaron ryżowy chiński. Nie gotujemy go - podobnie jak kuskus zalewamy gorącą wodą i czekamy aż zmięknie. Jest bardzo smaczny i przede wszystkim zdrowy.
Bardzo mi smakuje w rosole.
Askuna