Sposób przygotowania:
Szybki torcik dla córci
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać wymieszaną z proszkiem mąkę. Delikatnie wymieszać. Na koniec dolać łyżeczkę octu. Piec w temperaturze ok 190 stopni ca.45 minut. Ostudzić, przekroić i nasączyć herbatą z cukrem.Galaretkę zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić i wstawić do lodówki. Do zimnego mleka wsypać masę do tortu i ubijać- mleka jest prawie o połowę mniej niż pisze na opakowaniu. Kiedy krem zgęstnieje dodawać po łyżce sera i ubijać dalej. Odstawić na 15 minut do lodówki. Powstanie niskokaloryczna smaczna masa.Połową masy posmarować pierwszy krążek tortu i wlać na to połowę galaretki --- galaretka ma być już lekko zsiadła. Przykryć drugim krążkiem, posmarować masą. Dekorować wedle uznania- mnie już brakło czasu:(. Schłodzić 20 minut i gotowe.
marietta
evita0007