Sposób przygotowania:
Szybkie babeczki z karmelową nutą i orzechami
Margarynę/ masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Przygotowujemy orzechy rozdrabniając je przy użyciu blendera.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz ciemne kakao.
Składniki mieszamy łyżką. W drugiej misce mieszamy przestudzony tłuszcz z jajkami, mlekiem i 2 łyżkami skondensowanego karmelowego mleka słodzonego. Mokre składniki łączymy z suchymi.
Na koniec dodajemy rozdrobione orzechy, delikatnie mieszamy całość.
Masą wypełniamy papilotki na muffinki do 3/4 ich wysokości. Babeczki wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Pieczemy je około 20-25 minut (do tzw. suchego patyczka).
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz ciemne kakao.
Składniki mieszamy łyżką. W drugiej misce mieszamy przestudzony tłuszcz z jajkami, mlekiem i 2 łyżkami skondensowanego karmelowego mleka słodzonego. Mokre składniki łączymy z suchymi.
Na koniec dodajemy rozdrobione orzechy, delikatnie mieszamy całość.
Masą wypełniamy papilotki na muffinki do 3/4 ich wysokości. Babeczki wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Pieczemy je około 20-25 minut (do tzw. suchego patyczka).