szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki z ogonkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie babeczki z ogonkami i niespodzianką w postaci wisienki w środku.

Babeczki z ogonkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z ogonkami

 

  • 250 g mąki tortowej
  • 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru
  • 150 ml mleka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 50 ml oleju
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • wisienki kandyzowane z ogonkami

Sposób przygotowania:

Babeczki z ogonkami
Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Osobno mieszamy jajka z olejem. W mleku rozpuszczamy budyń. Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodając jogurt. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Do każdej babeczki wciskamy jedną wisienkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 25 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Babeczki z ogonkami
Podstawowe składniki których uzyłam czyli maka cukier wisieknki
Babeczki z ogonkami
Budyń rozpuszczamy w mleku i dodajemy do maki
Babeczki z ogonkami
Całość mieszamy łyzka do połączenia składników
Babeczki z ogonkami
Ciasto przekładamy do foremek i dodajemy po wisience.