Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe na szybko
Ok. 20 minut przed przygotowywaniem deseru przygotować połowę opakowania galaretki. Odłożyć do zimnej kąpieli wodnej.
Na dno brytfanny wyłożyć namoczone w dowolnym soku (może być malinowy) biszkopty podłużne. Zalać delikatnie galaretką. Odstawić do zimnego miejsca aby galaretka stężała.
W misce ubić śmietanę 30%, dodać śmietan fix, cukier puder i serek mascarpone i miksować nadal. Łyżką wmieszać pokrojone na mniejsze części truskawki. Całość wyłożyć na biszkopty z galaretką. Wbić do ciasta połówki truskawek. Odstawić do zimna.
Przygotować galaretkę pomarańczową w pół litrze wody. Odstawić do zimnego, lekko tężejącą wylać na ciasto.
Wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego.
Na dno brytfanny wyłożyć namoczone w dowolnym soku (może być malinowy) biszkopty podłużne. Zalać delikatnie galaretką. Odstawić do zimnego miejsca aby galaretka stężała.
W misce ubić śmietanę 30%, dodać śmietan fix, cukier puder i serek mascarpone i miksować nadal. Łyżką wmieszać pokrojone na mniejsze części truskawki. Całość wyłożyć na biszkopty z galaretką. Wbić do ciasta połówki truskawek. Odstawić do zimna.
Przygotować galaretkę pomarańczową w pół litrze wody. Odstawić do zimnego, lekko tężejącą wylać na ciasto.
Wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego.