Sposób przygotowania:
Murzynek z serkiem truskawkowymPrzygotowanie ciasta:
Jajka ubijamy z cukrem pudrem,cukrem waniliowym na gęstą i pulchną masę. Następnie powoli wlewamy gorącą wodę ciągle ucierając.
Dodajemy stopniowo olej, nadal ubijając ciasto mikserem. Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Wsypujemy porcjami do jajecznej masy, mieszając na małych obrotach mikserem.
Ciasto wlewamy do przygotowanej blaszki o wymiarach 24 cm x 34,5 cm.
Na ciasto wlewamy pasami gotową masę serową . Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni i pieczemy przez ok.50-60 min. Gdy lekko przestygnie wyjmujemy z formy, studzimy.
Polewamy przygotowanym lukrem według przepisu na opakowaniu,posypujemy posypką cukrową.
Przygotowanie masy serowej:
Wszystkie składniki masy miksujemy dokładnie mikserem.