Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem
Brzoskwinie dokładnie osączyć z syropu, każdą połówkę pokroić w kostkę na 12 części. Blachę o wymiarach 20x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Jajka z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem zmiksować na białą pulchną masę. Dodać wiórki kokosowe oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na koniec dolać olej i dokładnie połączyć go z ciastem. Masę wyłożyć do przygotowanej blachy. Po wierzchu równomiernie rozsypać pokrojone brzoskwinie. Włożyć blachę do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone.
elzbieta8960
jaNina
edytaha
jaNina
edytaha
Tak myślałam, że się zakręciłaś :) A faktycznie było smaczne, o czym świadczy prędkość, z jaką zniknęło :)
anemon