Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem
Brzoskwinie dokładnie osączyć z syropu, każdą połówkę pokroić w kostkę na 12 części. Blachę o wymiarach 20x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Jajka z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem zmiksować na białą pulchną masę. Dodać wiórki kokosowe oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na koniec dolać olej i dokładnie połączyć go z ciastem. Masę wyłożyć do przygotowanej blachy. Po wierzchu równomiernie rozsypać pokrojone brzoskwinie. Włożyć blachę do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone.
![Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-ciasto-z-brzoskwiniami-i-kokosem-87727.jpg)
![Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kokosem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybkie-ciasto-z-brzoskwiniami-i-kokosem-87728.jpg)
elzbieta8960
jaNina
edytaha
jaNina
edytaha
Tak myślałam, że się zakręciłaś :) A faktycznie było smaczne, o czym świadczy prędkość, z jaką zniknęło :)
anemon