Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z jabłkami
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i szybko zagnieść.
Po dokładnym wyrobieniu i zagnieceniu ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część ciasta rozwałkować (ja rozwałkowuje na papierze do pieczenia wtedy łatwiej mi sie ciasto przenosi na blaszkę) i przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blaszki.
Na ciasto nałożyć starte na tarce o grubych oczkach i wymieszane z cynamonem oraz cukrem waniliowym jabłka.
Na tak przygotowane ciasto z jabłkami nałożyć drugą część rozwałkowanego ciasta.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.
Piec około 50 minut.
Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
W razie gdyby ciasto szybko sie nam zrumieniło górę ciasta przykryć folią aluminiową.
Wielkość blaszki 24/40 cm.
Po dokładnym wyrobieniu i zagnieceniu ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część ciasta rozwałkować (ja rozwałkowuje na papierze do pieczenia wtedy łatwiej mi sie ciasto przenosi na blaszkę) i przełożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blaszki.
Na ciasto nałożyć starte na tarce o grubych oczkach i wymieszane z cynamonem oraz cukrem waniliowym jabłka.
Na tak przygotowane ciasto z jabłkami nałożyć drugą część rozwałkowanego ciasta.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.
Piec około 50 minut.
Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
W razie gdyby ciasto szybko sie nam zrumieniło górę ciasta przykryć folią aluminiową.
Wielkość blaszki 24/40 cm.
gusia1000