Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i kruszonką
Jajka ubijam z cukrem. Następnie do powstalej masy dodaję płynne składniki i mieszam za pomocą drewnianej łyżki. Kolejno dodaję obie mąki, budyń, proszek do pieczenia i znów mieszam łyżką do połączenia składników.
Następnie obieram jabłka i kroję w talarki albo połówki.
Ciasto przekładam do foremki (ja dałam keksówkę). Na wierzch wkładam jabłka.
Z podanych składników robię kruszonkę.
Za pomocą palców rozdrabniam ją i posypuje ciasto. Następnie posypuję cynamonem. Wkładam do piekarnika na 180 stopni na 45 min. góra-dół do tzw suchego patyczka.
Po upieczeniu wystawiam ciasto na kratkę, by przestygło.
Smacznego
Następnie obieram jabłka i kroję w talarki albo połówki.
Ciasto przekładam do foremki (ja dałam keksówkę). Na wierzch wkładam jabłka.
Z podanych składników robię kruszonkę.
Za pomocą palców rozdrabniam ją i posypuje ciasto. Następnie posypuję cynamonem. Wkładam do piekarnika na 180 stopni na 45 min. góra-dół do tzw suchego patyczka.
Po upieczeniu wystawiam ciasto na kratkę, by przestygło.
Smacznego