Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z jabłkami
Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na końcu dodajemy rozpuszczoną ciepłą margarynę.
Tortownicę (26 cm.) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tarta, wylewamy ciasto. Obrane jabłka kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne, przekładamy do miski, dodajemy cukier, cynamon, dokładnie mieszamy, układamy na wierzchu.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 60 minut.
Tortownicę (26 cm.) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tarta, wylewamy ciasto. Obrane jabłka kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne, przekładamy do miski, dodajemy cukier, cynamon, dokładnie mieszamy, układamy na wierzchu.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 60 minut.