Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto ze śliwkami
Śliwki myjemy i osuszamy z wody, kroimy na połówki i wyjmujemy pestki, kroimy w sporą kostkę.
Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajka, oba cukry i miksujemy przez chwilę. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy do połączenia się składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto, posypujemy bułką tartą i układamy pokrojone śliwki. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy i przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajka, oba cukry i miksujemy przez chwilę. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy do połączenia się składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto, posypujemy bułką tartą i układamy pokrojone śliwki. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto studzimy i przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.