IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami idealnie sprawdzi się gdy wiemy, że niebawem zjawią nam się gościa, a my nie mamy nic do kawy czy herbaty.

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami

Składniki:

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami

CIASTO:

Sposób przygotowania:

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami

CIASTO

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami
Polewa czekoladowa powinna być zimna, bo inaczej masa nam się zwarzy.

Śmietanę kremówkę podgrzewamy z połamaną czekoladą i mieszamy, aż się czekolada rozpuści. Pozostawiamy do przestygnięcia. Miękką margarynę miksujemy na puch z cukrem, dodając kolejno po jednym jajku. Następnie dodajemy powoli wlewając czekoladę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie całość mieszamy dodając powoli orzechy i migdały.

CIASTO

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami
Ciasto wykładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasto wylewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika na ok 20-25 min. w temp. 190'C. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!