inus_f

inus_f

Kucharz
[Przepisów: 18]

Szybkie fondue

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sam raz na przyjęcia ale na codzień też może być.

Szybkie fondue

Składniki:

Szybkie fondue

 

  • 1 krążek sera camembert naturalny w drewnianym lub papierowym opakowaniu
  • 2 duże ząbki czosnku
  • białe wytrawne wino
  • bagietka pokrojona na kawałki do maczania w serze

Sposób przygotowania:

Szybkie fondue
Z góry sera wyciąć koło o srednicy ok. 2 cm do powstałego nacięcia włożyc zmiażdzony czosnek i nalać wino, przykryć odłożoną na bok skórką z sera po czym zawinąć ser w pergamin (do tego celu można również uzyc papieru w którym ser się znajdował )nastepnie włożyc go do pudełka w którym go kupiliśmy i zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowany ser zapiekać ok35 min w piecunagrzanym do temperatury 200 stopni.Po upływie tego czasu ser wyciagną odwinąć, ściągnąćwyciety wcześniej kawałek i maczać bagietkę nabita na widelec.

Tagi:

sery ser