Sposób przygotowania:
Szybkie galaretki z salcesonu
Zmielić ( ja rozdrabniam w Rozdrabniaczu ) obrany z osłonki cienki salceson . Utrzeć na miazgę czosnek .Pokroić natkę pietruszki . Wlać wodę do garnka - dodać rozdrobniony salceson i czosnek . Podgrzać do zagotowania by masa się ,, rozkleiła ,, . Doprawić do smaku ( pieprz i maggi ) . Rozlać do foremek na babeczki , miseczek , małych filiżanek .Wstawić do lodówki do zakrzepnięcia . Podawać z octem lub sokiem z cytryny .
Korzystam z tego pomysłu jak chcę zrobić małą galaretkę wieprzową , albo nie mam czasu na zrobienie czegoś na imprezę . Uwierzcie mi - zero roboty - wystarczy potem ładnie podać i robimy za super gosposię .
Korzystam z tego pomysłu jak chcę zrobić małą galaretkę wieprzową , albo nie mam czasu na zrobienie czegoś na imprezę . Uwierzcie mi - zero roboty - wystarczy potem ładnie podać i robimy za super gosposię .