Sposób przygotowania:
Szybkie leczo na ostro
Bakłażana i cukinię kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Chili kroimy drobno. Jeżeli chcemy leczo na ostro, do dania dodamy też pestki, jeśli chcemy leczo w wersji nieco łagodniejszej - pestki usuwamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę i chili, wrzucamy bakłażana i cukinię i dusimy do miękkości. Warzywa solimy, obsypujemy pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Doprawiamy oregano. Dusimy kilkanaście minut. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Chili kroimy drobno. Jeżeli chcemy leczo na ostro, do dania dodamy też pestki, jeśli chcemy leczo w wersji nieco łagodniejszej - pestki usuwamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę i chili, wrzucamy bakłażana i cukinię i dusimy do miękkości. Warzywa solimy, obsypujemy pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Doprawiamy oregano. Dusimy kilkanaście minut. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy.