Sposób przygotowania:
Leczo z bakłażanem i papryką
Bakłażana pokroić w kostkę, wymieszać z odrobiną soli, po kwadransie opłukać i osuszyć.
Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki. Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać kiełbasę, podsmażyć. Przełożyć do garnka, wsypać paprykę i cukinię, przykryć i dusić przez kilka minut.
Bakłażana podsmażyć na łyżce oliwy, dodać pomidory bez skórki, poddusić. Połączyć z miękkimi warzywami i koncentratem pomidorowym, wymieszać i zagotować.
Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki. Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać kiełbasę, podsmażyć. Przełożyć do garnka, wsypać paprykę i cukinię, przykryć i dusić przez kilka minut.
Bakłażana podsmażyć na łyżce oliwy, dodać pomidory bez skórki, poddusić. Połączyć z miękkimi warzywami i koncentratem pomidorowym, wymieszać i zagotować.
Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Magdalena88
Marika-
Holly
LauraLaura