SUPERPRZEPIS

Leczo z bakłażanem i papryką

  • 4
  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Leczo z bakłażanem i papryką Więcej zdjęć (6)

Leczo z warzyw z dodatkiem kiełbasy jest treściwe, bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Smacznego.

Składniki:

Leczo z bakłażanem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z bakłażanem i papryką
Bakłażana pokroić w kostkę, wymieszać z odrobiną soli, po kwadransie opłukać i osuszyć.

Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę.

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki. Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać kiełbasę, podsmażyć. Przełożyć do garnka, wsypać paprykę i cukinię, przykryć i dusić przez kilka minut.

Bakłażana podsmażyć na łyżce oliwy, dodać pomidory bez skórki, poddusić. Połączyć z miękkimi warzywami i koncentratem pomidorowym, wymieszać i zagotować.

Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Leczo z bakłażanem i papryką
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć z pokrojoną kiełbasą.
Leczo z bakłażanem i papryką
Pokrojonego w kostkę bakłażana oprószyć solą, umyć na sicie, osuszyć.
Leczo z bakłażanem i papryką
Do kiełbasy dodać pokrojoną paprykę i cukinię.
Leczo z bakłażanem i papryką
Bakłażana podsmażyć, dodać pomidory bez skórki.
Leczo z bakłażanem i papryką
Połączyć z warzywami i kiełbasą, dodać koncentrat, zagotować.