Sposób przygotowania:
Szybkie markizy
Obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy w rekach od nadmiaru soku . Miękką margarynę miksujemy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy jabłko. Dokładanie łączymy.
Na gotowe biszkopty nakładamy po porcji kremu jabłkowego i przykrywamy drugim, lekko dociskając. Układamy na talerzu.
Ze śmietany, kakao i cukru robimy polewę w ten sposób, że podgrzewamy wszystko razem w garnczku . W gotowej polewie maczamy kolejno " markizy" z obu stron .
Na gotowe biszkopty nakładamy po porcji kremu jabłkowego i przykrywamy drugim, lekko dociskając. Układamy na talerzu.
Ze śmietany, kakao i cukru robimy polewę w ten sposób, że podgrzewamy wszystko razem w garnczku . W gotowej polewie maczamy kolejno " markizy" z obu stron .