kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

szybkościowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne ciasto z rodzynkami polecam

szybkościowiec

Składniki:

szybkościowiec

 

 

Sposób przygotowania:

szybkościowiec
Do dużej miski lub garnka wlać letnie mleko, stopioną na parze margarynę, dodać pokruszone drożdże, wbić jajka oraz cukier. Rozmieszać i pozostawić w ciepłym miejscu na 2-4 godziny. Dodać przesiana mąkę, rodzynki i skórkę otartą z cytryny. Wymieszać dokładnie łyżką. Przełożyć do form posmarowanych margaryną, uważając, by ciasto nie przekroczyło polowy ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.

Tagi:

jajko jajka mak