Sposób przygotowania:
Szynka długo duszona w papryce
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso doprawić z obu stron solą i przyprawami.
W garnku o szerokim dnie rozgrzać 1-2 łyżki oliwy. Mięso przesmażyć na złoto ze wszystkich stron.
Cebule pokroić na ćwiartki, paprykę w ósemki. Dodać do mięsa i podlać 2 szklankami wody.
Dusić na bardzo małej mocy kuchenki przez około 2h.
Powstały z gotowania sos można zagęścić rozrobiona w odrobinie wody łyżka mąki.
Ciepła szynka świetnie nadaje się jako mięso do obiadu, wystudzona jako aromatyczna wędlina do kanapek.
W garnku o szerokim dnie rozgrzać 1-2 łyżki oliwy. Mięso przesmażyć na złoto ze wszystkich stron.
Cebule pokroić na ćwiartki, paprykę w ósemki. Dodać do mięsa i podlać 2 szklankami wody.
Dusić na bardzo małej mocy kuchenki przez około 2h.
Powstały z gotowania sos można zagęścić rozrobiona w odrobinie wody łyżka mąki.
Ciepła szynka świetnie nadaje się jako mięso do obiadu, wystudzona jako aromatyczna wędlina do kanapek.
SylaUla