WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Szynka gotowana w kawałkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szynka gotowana w kawałkach w zalewie z dodatkiem papryki słodkiej, koperku, natki pietruszki oraz przypraw: soli, pieprzu itd. Delikatne mięso na obiad.

Szynka gotowana w kawałkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka gotowana w kawałkach

 

Sposób przygotowania:

Szynka gotowana w kawałkach

ETAP 1:

Mięso wieprzowe umyć i przekroić na 4 części. Włożyć do garnka. Wlać tyle wody aby przykryła mięso. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wsypać sól. Wsypać też paprykę słodką w proszku i roztarty majeranek.

Garnek ustawić na gazie i zagotować. Zmniejszyć płomień na minimalny. Wsypać posiekaną natkę pietruszki i koperek.

Gotować aż mięso będzie mięciutkie. Wyjąć z zalewy i podawać z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.

Szynka gotowana w kawałkach
Szynka wieprzowa po ugotowaniu w zalewie w garnku
Szynka gotowana w kawałkach
Koperek i natka pietruszki dodane do gotującej się szynki
Szynka gotowana w kawałkach
papryka słodka i majeranek dodane do mięsa
Szynka gotowana w kawałkach
mięso pokrojone i zalane wodą z listkiem zielem i pieprzem