jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Rozgrzewające leczo z dynią

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To pyszne kolorowe danie, które każdy z nas przygotuje. Wystarczy pokroić w kostkę warzywa i ugotować. Nic prostszego, a efekt jest pycha

Rozgrzewające leczo z dynią  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rozgrzewające leczo z dynią

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Rozgrzewające leczo z dynią

ETAP 1

Rozgrzewające leczo z dynią
na oleju przysmażamy cebulę

Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Tak przygotowaną delikatnie przysmażamy na oleju. W trakcie smażenia dodajemy do niej drobno pokrojoną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

ETAP 2

Rozgrzewające leczo z dynią
paprykę dodajemy do cebuli

Do przysmażonych warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Paprykę przysmażamy na cebuli około 3 minuty.

ETAP 3

Rozgrzewające leczo z dynią
do papryki dodajemy pomidory

Następnie do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Garnek przykrywamy, a pomidory z papryką gotujemy około 10 minut.

ETAP 4

Rozgrzewające leczo z dynią
w kostkę kroimy cukinię i pomidory

Między czasie dynię obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię także kroimy w kostkę.

ETAP 5

Rozgrzewające leczo z dynią
na patelni przysmażamy kiełbasę

Kiełbasę kroimy w kostkę i przysmażmy na oleju na oddzielnej patelni.

ETAP 6

Rozgrzewające leczo z dynią
leczo doprawiamy do smaku

Do rozgotowanych pomidorów dodajemy dynię, cukinię oraz przysmażoną kiełbasę. Całość gotujemy do momentu jak dodane warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania leczo doprawiamy do smaku oraz dodajemy do niego posiekaną natkę pietruszki oraz bazylię. Gotowe.


Tagi:

leczo danie