Sposób przygotowania:
Rozgrzewające leczo z dyniąETAP 1
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Tak przygotowaną delikatnie przysmażamy na oleju. W trakcie smażenia dodajemy do niej drobno pokrojoną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
ETAP 2
Do przysmażonych warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Paprykę przysmażamy na cebuli około 3 minuty.
ETAP 3
Następnie do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Garnek przykrywamy, a pomidory z papryką gotujemy około 10 minut.
ETAP 4
Między czasie dynię obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię także kroimy w kostkę.
ETAP 5
Kiełbasę kroimy w kostkę i przysmażmy na oleju na oddzielnej patelni.
ETAP 6
Do rozgotowanych pomidorów dodajemy dynię, cukinię oraz przysmażoną kiełbasę. Całość gotujemy do momentu jak dodane warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania leczo doprawiamy do smaku oraz dodajemy do niego posiekaną natkę pietruszki oraz bazylię. Gotowe.
SylaUla
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
biedroneczki