Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami
Ziemniaki obieram, myję, a następnienie kroję w większą kostkę. Gotuję w osolonej wodzie, tak by ziemniaki były lekko twarde.
Cukinię i bakłażana obieram i kroję w kostkę. Marchewkę obieramy i trę na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzewam olej następnie przekładam warzywa, doprawiam solą i pieprzem oraz suszoną bazylią. Całość mieszam.
W misce łącze podduszone warzywa i ziemniaki. Dodaję jogurt, majonez, musztardę i przyprawy. Całość mieszam.
Na koniec posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Przekladam do formy do zapiekania.
Piekę w piekarniku ok 30 min w 200 stopniach. Podaję od razu.
Cukinię i bakłażana obieram i kroję w kostkę. Marchewkę obieramy i trę na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzewam olej następnie przekładam warzywa, doprawiam solą i pieprzem oraz suszoną bazylią. Całość mieszam.
W misce łącze podduszone warzywa i ziemniaki. Dodaję jogurt, majonez, musztardę i przyprawy. Całość mieszam.
Na koniec posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Przekladam do formy do zapiekania.
Piekę w piekarniku ok 30 min w 200 stopniach. Podaję od razu.
danielek
SylaUla