Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Szynka po królewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszna przekąska,na spotkania ze znajomymi.

Szynka po królewsku

Składniki:

Szynka po królewsku

 

  • 10 plastrów szynki gotowanej,
  • 20dag.pasztetu z drobiu,
  • 1\2kostki masła,
  • 1szkl.kwaśnej śmietany kremówki,
  • 1kieliszek koniaku,
  • sól pieprz,
  • 2-3szkl.galarety mięsnej,
  • pomidor i zielenina do przybrania

Sposób przygotowania:

Szynka po królewsku
Miekkie masło i pasztet ubijamy mikserem na jednolitą masę.Śmietanę ubijamy ze szczyptą soli na gęsty krem,dodajemu do masła z pasztetem,mieszamy,wlewamy koniak,doprawiamy do smaku.Na plastry szynki nakładamy porcje kremu,zwijamy w ruloniki ,układamy na półmisku.Między ruloniki wkładamy cząstki pomidora i zieleninę.zalewamy galaretą tak,by ruloniki zostały przykryte.Całość wkładamu do lodówki żeby galareta stężała.

Tagi:

szynka