beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Szynka w galarecie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna przekąska na różne okazje

Szynka w galarecie

Składniki:

Szynka w galarecie

 

  • 5 plastrów szynki
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 6 grzybków marynowanych
  • 1/2 cebuli
  • 5 pasków papryki
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 1,5 szklanki bulionu
  • żelatyna

 

Sposób przygotowania:

Szynka w galarecie
Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie wg przepisu na opakowaniu. Zostawić do stężenia. Jajka pokroić na połówki. Pięć połówek zostawić. Resztę pokroić w kostkę razem z marynowanymi grzybkami i cebulą. Dodać groszek i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki. Przygotowany sos nakładać na plastry szynki. Położyć pasek papryki, słupek ogórka. Zwinąć w roladkę i układać na półmisku na przemian z połówkami jajek. Zalać tężejącym bulionem.