djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Szynka w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonała jako przystawka, czy zagryzka do alkoholu.

Szynka w galarecie

Składniki:

Szynka w galarecie

 

  • 6 plastrów szynki
  • 3 jajka
  • 4 łyżki żelatyny
  • kostka bulionowa
  • woda

Sposób przygotowania:

Szynka w galarecie
Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki, które następnie zawijamy w plastry szynki. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do wcześniej przygotowanego bulionu (kostkę rozpuszczamy w wodzie). Kiedy galaretka zacznie zastygać polewamy nią szynkę. Możemy udekorować ja pietruszką, rzodkiewką, ogórkiem, czy groszkiem.