Sposób przygotowania:
Szynka w galaretce
Na plasterek szynki nakładamy jedną łyżkę sałatki jarzynowej i jedną łyżeczkę chrzanu ze słoiczka lub własnej roboty - i tę czynność powtarzamy z każdym plasterkiem. Zawijamy w trójkąt i układamy na półmisku piętnaście takich porcji ( więcej lub mniej w zależności od potrzeby). Kukurydzę oraz groszek z puszki odcedzamy. Paprykę możemy użyć marynowaną i pokroić ją w paseczki. Natkę pietruszki dobrze opłukujemy zimną wodą i drobno siekamy. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Kukurydzą, groszkiem zielonym, czerwoną papryką i natką pietruszki oraz połówkami jajeczek przepiórczych ozdabiamy potrawę. Następnie zalewamy żelatyno - bulionem ( żelatynę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu). Szynkę wgalaretce wstawiamy do lodówki na czas stężenia. Podajemy krojąc również w trójkąty.