Sposób przygotowania:
Szynka w koperkowym sosie
Mięso umyć pokroić na grubsze plastry nie rozbijać oprószyć z każdej strony czubrycą zieloną i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny.
Na patelni rozgrzać 2 łyzki oleju i na duzym ogniu obsmażyć mięso z każdej strony.
Bulion doprowadzić do wrzenia ,włożyc obsmażone mięso,marchewkę obrać pokroić w krążki,cebulę pokroić w grubszą kostkę dodać do mięsa,dodać pieprz ziarnisty i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut aż będzie miękkie.
Umyty świezy koperek posiekać drobniutko dodać do mięsa .Gdy całosć sie zagotuje zrobić zawiesinę z mąki wody i śmietany ,dodać do smaku sól i wszystko razem jeszcze chwilę pogotować Odstawić .
Podawać gorący jako dodatek do młodych ziemniaków ryżu bądź wszelkiego rodzaju klusków.
Na patelni rozgrzać 2 łyzki oleju i na duzym ogniu obsmażyć mięso z każdej strony.
Bulion doprowadzić do wrzenia ,włożyc obsmażone mięso,marchewkę obrać pokroić w krążki,cebulę pokroić w grubszą kostkę dodać do mięsa,dodać pieprz ziarnisty i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut aż będzie miękkie.
Umyty świezy koperek posiekać drobniutko dodać do mięsa .Gdy całosć sie zagotuje zrobić zawiesinę z mąki wody i śmietany ,dodać do smaku sól i wszystko razem jeszcze chwilę pogotować Odstawić .
Podawać gorący jako dodatek do młodych ziemniaków ryżu bądź wszelkiego rodzaju klusków.
mysza75
2milutka
ja tez lubie wszelkie kluchy...:)