gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Szynka w paprykowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczona szynka w paprykowej marynacie. Lekko ostra pasuje na ciepło jak i zimno. Szybka w przygotowaniu.

Szynka w paprykowej marynacie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szynka w paprykowej marynacie

 

  • 1,3 kg szynki wieprzowej,
  • 1 łyżka ostrej papryki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka oregano,
  • 1 szklanka bulionu mięsnego,

Sposób przygotowania:

Szynka w paprykowej marynacie
Szynkę wieprzową nacieramy solą, pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem, olejem i oregano. Wstawiamy do lodówka na ok 2 godzin. Można to zrobić na noc.

Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy szklanką bulionu mięsnego. Pieczemy ok 1,5 godziny w 160 stopniach. Od czasu do czasu polewamy szynkę bulionem.

Podajemy na ciepło lub zimno.

Smacznego.
Szynka w paprykowej marynacie
Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy szklanką bulionu mięsnego.