Pasztet z królika, swojska kiełbasa czy pieczona szynka to przysmaki, które z powodzeniem możemy wykonać w domowym zaciszu. Niezapomniany smak, kuszący zapach i zdrowie podane na talerzu to najlepsza charakterystyka domowych wędlin.
Szynka pieczona to świetna alternatywa dla wędlin kupowanych w sklepach. Możemy przyrządzić ją w piekarniku lub piec w rękawie lub worku foliowym. Dzięki temu mięso zachowa pożądaną soczystość, będzie bardzo aromatyczne i kruche. Szynka w sosie warzywnym albo cieście będzie idealnym dopełnieniem dania głównego, a kiedy wystygnie stanie się przysmakiem do pieczywa. Szynka w rozmarynie czy też majeranku to klasyczne smaki, które będą odpowiadać nawet najmłodszym członkom rodziny.
Zapraszamy do przeglądania naszych kategorii dotyczących przyrządzania wędlin we własnym zakresie. Znajdziecie tutaj bogatą bazę receptur na staropolskie pasztety, wiejskie kiełbasy czy też schab ze śliwką, baleron, szynkę. Smacznego!
Zdjęcie: Fotolia
Pyszne przepisy na szynkę pieczoną
Nie ma nic lepszego, niż domowa wędlina przygotowana z odpowiednio przyprawionej sztuki mięsa, bez żadnych wspomagaczy smaku czy też substancji ulepszających.
Sortuj wg: