hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Szynka pieczona Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna świąteczna szynka pieczona w worku

Szynka pieczona Ali Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka pieczona Ali

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona Ali
Szynkę umyć i osuszyć. Do szklanki wlać ocet, pieprz, sól, paprykę, oregano, sos sojowy i wymieszać dokładnie. Na koniec dodać oliwę i porządnie oblać szynkę. Włożyć do naczynia, dodać liść i ziele. Pozostawić w lodówce na noc, obracając co jakiś czas, aby wymoczyła się w zalewie. Rano włożyć szynkę do worka zalać zalewą i piec w temperaturze 180 stopni przez dwie godziny. Po usmażeniu wyjąc z worka i ostudzić Doskonała do kanapek. I smacznego
Szynka pieczona Ali
Szynkę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem
Szynka pieczona Ali
Pozostawić na noc w zalewie przewracając kilka razy

Tagi:

sosy szynka