Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Szynka w pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na Święta i inne uroczyste okazje!

Szynka w pierzynce

Składniki:

Szynka w pierzynce

 

  • 1i1/2kg.surowej szynki wieprzowej,
  • olej,
  • 1/2szkl.bułki tartej,
  • 1/2szkl.śmietany,
  • 1/2szkl.musztardy,
  • jajko,
  • 1/2szkl.posiekanych ziół,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szynka w pierzynce
Mięso natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na patelni,następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200"C przez godzinę.Bułkę tartą połączyć ze śmietaną,musztardą,jajkiem i ziołami,dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Tak przygotowaną masą obłożyć podpieczone mięso,ponownie wstawić do piekarnika na ok.30min(masa na szynce ma sie zrumienić).