Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowa pieczona w naczyniu żaroodpornym
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
W miseczce dokładnie mieszamy olej z musztardą, przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Nacieramy mięso ze szystkich stron marynatą i wstawiamy na noc do lodówki w przykrytym naczyniu.j⁵
Następnie zamarynowane mięso obwiązujemy sznurkiem i pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
W miseczce dokładnie mieszamy olej z musztardą, przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Nacieramy mięso ze szystkich stron marynatą i wstawiamy na noc do lodówki w przykrytym naczyniu.j⁵
Następnie zamarynowane mięso obwiązujemy sznurkiem i pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez około 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
mocsłodkości