zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2332]

Szynka pieczona

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna szynka pieczona zamiast sklepowej wędliny. Wiemy co jemy czyli bez tej chemii jak jest w sklepowych wyrobach.

Szynka pieczona

Składniki:

Szynka pieczona

 

  • 1 kulka szynki ( 1 kg )

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona
Szynkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Przyprawy dobrze wymieszać z olejem i tak przygotowaną pastą dobrze natrzeć szynkę.

Umieścić ją w naczyniu próżnIowym i wstawić do lodówki na minimum 24 godziny.

Po tym czasie mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika.

Nastawić piekarnik na 180 stopni i po zgaszeniu lampki kontrolnej piec szynkę godzinę.

Po upieczeniu szynkę wystudzić na kratce i podawać jako wędlinę do pieczywa.