Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Leczo Draculi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 130
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzewające leczo z różnymi warzywami oraz kiełbasą, które możemy podać na kolacje a nawet jako obiad.

Leczo Draculi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo Draculi

 

Sposób przygotowania:

Leczo Draculi

I

Leczo Draculi
Przygotowanie cebuli oraz pieczarek. Myjemy, kroimy oraz przesmażamy.

1. Cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone plasterki grzyby. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie przekładamy do garnka.

II

Leczo Draculi
Przygotowanie kiełbasy

2. Kiełbasy kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju i łączymy z pieczarkami.

III

Leczo Draculi
przygotowanie papryki

3. Papryki kroimy w małe paseczki a ogórki w kostkę, przekładamy do garnka.

IV

Leczo Draculi
przygotowanie fasoli oraz groszku

4. Dodajemy odlany z zalewy groszek oraz fasolę. Podlewamy wodą tak żeby składniki były przykryte i gotujemy.

V

Leczo Draculi
zagęszczamy potrawkę

5. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, doprawiamy chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.

VI

Leczo Draculi

6. Danie gotowe.

7. Smacznego.