Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowa z cebulą, ogókiem kiszonymMarynowanie mięsa
Mięso opłukaj, wytrzyj papierowym ręcznikiem, pokrój w paski. Posyp z obu stron papryką, kurkumą, solą, pieprzem oraz majerankiem. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Smażenie
Po wyciągnięciu mięsa z lodówki obsmaż je z obu stron na mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju lub oliwy. Następnie dodaj zmiażdżony nożem i pokrojony w paski czosnek, cebulę w piórka, paprykę w kostkę, a także ogórki pokrojone również w kostkę.
Duszenie
Smaż z 3minuty i zalej szklanką wody. Całość przykryj i duś na małym ogniu ok 1,5godziny.Co jakiś czas sprawdzaj czy woda wyparowała, jeśli tak to dolej kolejną szklankę. W kubeczku zmieszaj niewielką ilość wody z mąką i zalej mięsa. Powstanie smaczny sos. Danie gotowe. Życzę smacznego.