karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Szynka wieprzowa z cebulą, ogókiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To jest prosty w przygotowaniu przepis na mięso z szynki z różnymi warzywami. Jeśli lubicie proste dania to zapraszam do wypróbowania tego.

Szynka wieprzowa z cebulą, ogókiem kiszonym

Składniki:

Szynka wieprzowa z cebulą, ogókiem kiszonym

 

Sposób przygotowania:

Szynka wieprzowa z cebulą, ogókiem kiszonym

Marynowanie mięsa

Szynka wieprzowa z cebulą,ogókiem kiszonym
Mięso z szynki najpierw zamarynuj w przyprawach

Mięso opłukaj, wytrzyj papierowym ręcznikiem, pokrój w paski. Posyp z obu stron papryką, kurkumą, solą, pieprzem oraz majerankiem. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Smażenie

Szynka wieprzowa z cebulą,ogókiem kiszonym
Podsmażamy mięso na rozgrzanej patelni z olejem

Po wyciągnięciu mięsa z lodówki obsmaż je z obu stron na mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju lub oliwy. Następnie dodaj zmiażdżony nożem i pokrojony w paski czosnek, cebulę w piórka, paprykę w kostkę, a także ogórki pokrojone również w kostkę.

Duszenie

Szynka wieprzowa z cebulą,ogókiem kiszonym
Mieso należy dusić pod przykryciem na małym ogniu

Smaż z 3minuty i zalej szklanką wody. Całość przykryj i duś na małym ogniu ok 1,5godziny.Co jakiś czas sprawdzaj czy woda wyparowała, jeśli tak to dolej kolejną szklankę. W kubeczku zmieszaj niewielką ilość wody z mąką i zalej mięsa. Powstanie smaczny sos. Danie gotowe. Życzę smacznego.