Sposób przygotowania:
Duszona szynka wieprzowa Eli
Szynkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wymieszać razem olej z pestek winogron,sosy sojowy i chilli,ocet winny,przyprawy warzywną i do wieprzowiny,pieprz.Mięso wysmarować marynatą,włożyć do zamykanego pojemnika i marynować,najlepiej całą noc.Mięso wyjąć z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i przesmażyć.Podlać mięso wodą,dodać kostkę mięsną i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Mięso wyjąć na półmisek.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Szynkę pokroić na porcje.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!
Śliweczka