Sposób przygotowania:
Szynka w cebuli i porach
Mieso natrzec przyprawami i odstawic na ok 1 godz. do lodowki. Cebule i pora pokroic w paski. Porcje szynki wrzucic do rozgrzanego ognia i podrumienic z obu stron. Przelozyc do rondla, zalac wrzaca woda, dodac przyprawy i dusic. Mieso wymaga ok 1,5 - godzinnego duszenia, na 30 min przed planowanym zakonczeniem gotowania, wrzucic cebule, a na ok 10 min przed zakonczeniem wrzucic pora. Zabielic maka i dodac smietanke, zagotowac wrzucajac pokrojony w kostke czosnek, mozna dodac natke pietruszki.
zuzi
roszponka1234
Sarenka
misia53
lub karkówką
Sarenka
misia53
Nie skłamałaś - mąka przecież jest biała!
Sarenka
misia53 kolejna wyrozumiala osobka, nie rozpuszczajcie mnie tak, bo sie przyzwyczaje i rozpase sie z tymi ...bykami :D