Sposób przygotowania:
Szynka z kością z szybkowara do pieczywa
Paprykę węgierską, kucharek, czosnek granulowany, paprykę słodką, pieprz mielony wymieszać w miseczce.
Świeżą szynkę z kością opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie natrzeć z każdej strony mieszanką przypraw, schować do lodówki na 3 godziny.
W szybkowarze rozgrzać smalec, włożyć szynkę z marynatą i zrumienić z każdej strony. Wsypać pokrojone na kawałki cebule, podsmażać z 3 minuty, wymieszać z dwa razy. Wsypać pokrojone na kawałki pomidory, podsmażać z 3 minuty, wymieszać z dwa razy. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 55 minut, w szybkowarze dobrze wystudzić, mięso z szybkowara wyjąć, wywar zmiksować pałką blendera i będzie do smarowania pieczywa.
Świeżą szynkę z kością opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie natrzeć z każdej strony mieszanką przypraw, schować do lodówki na 3 godziny.
W szybkowarze rozgrzać smalec, włożyć szynkę z marynatą i zrumienić z każdej strony. Wsypać pokrojone na kawałki cebule, podsmażać z 3 minuty, wymieszać z dwa razy. Wsypać pokrojone na kawałki pomidory, podsmażać z 3 minuty, wymieszać z dwa razy. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 55 minut, w szybkowarze dobrze wystudzić, mięso z szybkowara wyjąć, wywar zmiksować pałką blendera i będzie do smarowania pieczywa.