rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Szynka ze śliwką w papilocie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubię mięsa ze śliwką cóż poradzę każdy rodzaj nadziewam dziś czas na szyneczkę

Szynka ze śliwką w papilocie

Składniki:

Szynka ze śliwką w papilocie

 

  • 1kg szynki wieprzowej
  • 8-10 szt śliwki suszonej bez pestki
  • sól.pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szynka ze śliwką w papilocie
Szynkę umyć,osuszyć,posolić i posypać pieprzem i oddstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.Śliwki namoczyć na chwilę w gorącej wodzie i odcedzić.Mięso wyjąć z lodówki na środku ostrym nożem naciąć kieszeń i napełnić śliwkami.Szynkę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do żaroodpornego naczynia piec najpierw w 250st.C przez ok. 15-20 min.potem jeszcze 1,5-2 godz. w 200szt.C.Pod koniec pieczenia można na chwilę odsłonić wieszch mięsa żeby się przyrumieniło.Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.