kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Szynkowa galantyna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Trochę inna galantyna niż wszystkie...

Szynkowa galantyna

Składniki:

Szynkowa galantyna

 

Sposób przygotowania:

Szynkowa galantyna
Z 2 litrów rosołu odlewam połowę szklanki i rozrabiam w niej 5 łyżek żelatyny i odstawiam by napęczniała. W dużej misce układam ugotowane 4 jaja z odciętym spodem i wierzchem (żeby można było je ustawić), na około tych jajek układam plasterki szynki (powstaną kwiatki), między jajka a szynkę wsypuję groszek konserwowy. Na ściankach miski układam ogórka którego pokroiłam wzdłuż, odcięte części z jajka oraz paski jabłka. Wokoło wysypuję groszek. Napęczniałą żelatynę łączę z rosołem i wlewam do miski, odstawiam do stężenia.