Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Szynkowe roladki z nadzieniem z selera i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Przepyszna przekąska. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu a smak jest bardzo oryginalny. Nadzienie wykorzystuję też przy innych przekąskach. Tak przygotowany farsz podaję np. w łódeczkach z cykorii.

Szynkowe roladki z nadzieniem z selera i jabłek

Składniki:

Szynkowe roladki z nadzieniem z selera i jabłek

 

  • 6 plastrów szynki
  • słoik ciętego selera w zalewie
  • 1 kwaśne jabłko
  • pół dużej cebuli
  • 2 płaskie łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki z nadzieniem z selera i jabłek
Jabłko (koniecznie kwaśne) obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy także ze skórki i drobniutko siekamy w kosteczkę. Seler odsączmy z zalewy.

Orzechy włoskie i szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy ze sobą. Dodajemy majonez.

Solimy i pieprzymy do smaku. Farsz wykładamy na szynkę, zawijamy. Chłodzimy w lodówce. 

Tagi:

seler