katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Szynkowe roladki z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Plastry mięsa z pyszną niespodzianką w środku. Smaczny dodatek do obiadu albo też do smacznej surówki.

Szynkowe roladki z dodatkami

Składniki:

Szynkowe roladki z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki z dodatkami
Plastry mięsa rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Plastry sera przekrawamy na połowy.

Papryki kroimy w słupki po ok6 słupków z każdego koloru a ogórka kroimy na ćwiartki.(Można oczywiście przygotować więcej).

Każdy rozbity plaster mięsa smarujemy lekko musztardą i przykrywamy plastrem boczku. Kładziemy ser, paprykę i ogórek.

Zwijamy całość w roladkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlać trochę wodą i dusić do odparowania wody.

Często obracamy roladki by mięso się nie przywarło albo nie przypaliło.