Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Szynkowe roladki z warzywną sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

łatwa w przygotowania, a smaczna i apetyczna przekąska

Szynkowe roladki z warzywną sałatką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynkowe roladki z warzywną sałatką

 

  • 35 dag szynki (w plasterkach)
  • 8 marchewek
  • 2-3 pietruszki
  • 4 ziemniaki
  • 5 jajek
  • 1 niewielka cebulka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • łyżka margaryny
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Szynkowe roladki z warzywną sałatką
Marchewki, ziemniaki i pietruszkę myjemy, po czym przekładamy do garnka, dodajemy margarynę 3 łyżeczki soli i wlewamy wodę - gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy. Wszystkie warzywa razem z cebulą oraz ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę, dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. Na brzegu każdego plasterka sszynki układamy ok 1,5 łyżki sałatki, po czym zwijamy je w roladki i układamy na talerzu. Całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy.
Szynkowe roladki z warzywną sałatką
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki..
Szynkowe roladki z warzywną sałatką
odajemy majonez oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy.
Szynkowe roladki z warzywną sałatką
Na brzeg każdego plasterka sszynki układamy ok 1,5 łyżki sałatki,
Szynkowe roladki z warzywną sałatką
Całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy. .