Sposób przygotowania:
szyszki drożdżowe z serem
Drożdże rozetrzeć z dwoma łyżkami cukru zmieszać z mlekiem ,
dodać 4 łyżki mąki i zostawiamy aż wyrośnie Margarynę ucieramy i dodajemy do niej cukier jajka , i 2 żółtka i na koniec twaróg i wyrobić ładnie ciasto pozostawić do wyrośnięcia najlepiej czymś przykryć następnie z ciasta odrywać kawałki (muszą być równe ) i formować podłużne kulki (czyli nasze szyszki)
i wkładamy je do gorącego tłuszczu( w garnku) i smażymy tak samo jak pączki między czasie cukier puder mieszamy z proszkiem do pieczenia i jak szyszki będą gotowe to posypać
dodać 4 łyżki mąki i zostawiamy aż wyrośnie Margarynę ucieramy i dodajemy do niej cukier jajka , i 2 żółtka i na koniec twaróg i wyrobić ładnie ciasto pozostawić do wyrośnięcia najlepiej czymś przykryć następnie z ciasta odrywać kawałki (muszą być równe ) i formować podłużne kulki (czyli nasze szyszki)
i wkładamy je do gorącego tłuszczu( w garnku) i smażymy tak samo jak pączki między czasie cukier puder mieszamy z proszkiem do pieczenia i jak szyszki będą gotowe to posypać