Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Tabbouleh zwana też tabule

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Orzeźwiająca sałatka z kuskusem, warzywami, natką pietruszki, miętą oraz dużą ilością soku z cytryny.

Tabbouleh zwana też tabule

Składniki:

Tabbouleh zwana też tabule

 

  • 35 dag razowego kuskusu

 

 

 

 

 

  • pęczek natki pietruszki

 

  • 3 łyżki mięty

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tabbouleh zwana też tabule
Kuksus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Warzywa dokładnie myjemy. Ogórki obieramy ze skórki, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Pomidory, ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i miętę drobno siekamy. Warzywa i zioła dodajemy do kuskusu. Wlewamy oliwę z oliwek oraz sok z obu cytryn. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej kilka godzin.

Tagi:

kuskus