Sposób przygotowania:
Tabbulech sałatka Libańska
Natkę pietruszki drobno posiekać, pomidory i ogórki posiekać w drobną kostkę, do tego dodać 1/2 szklanki kaszki wcześniej umytej i zalanej wrzątkiem na około 15 minut (po wystygnięciu oczywiście). Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, sok z cytryny, sól, pieprz, cynamon, kmin rzymski oraz listki mięty. Polać oliwą z oliwek, wymieszać i przed podaniem schłodzić. Ja jem taką sałatkę zamiast obiadu. Polecam, mnóstwo witamin...
Darth Vader
Sałatki
cherry
kamazka439
cherry napisał(a):
cherry
To dobrze, bo nie znoszę kminku :)
Pablito
To zdecydowanie co innego i słabi mnie gdy oglądając anglojęzyczne programy kulinarne widzę kmin rzymski, a słyszę tłumaczenie lektora kminek, albo gdy kucharz dodaje rukwi wodnej inaczej zwanej rzeżuchą wodną, a lektor stwierdza że to rzeżucha, która nie ma nic wspólnego z rzeżuchą wodną i właściwie gdybym ślepo wierzył tłumaczeniom na j. polski wyszła by mi wielka kupa :(
cherry
Paola
Sproszkowany KUMIN kupowałam w "Kuchniach świata" (większość centrów handlowych w dużych miastach), delikatesach "Bomi" , "Alma" lub w Internecie, przy okazji zakupów przyprawowych ;)
Zoldrak
1. Dodać nie jeden a 4-6 pęczków pietruszki (i to nie takich z Tesco a z jarzyniaka)
2. Dodać jedną łyżkę estragonu
3. Dodać sok z conajmniej jednej cytryny.