Sposób przygotowania:
Tagiatelle szpinakowe z sosem
Posiekać cebulkę i czosnek, pomidora pokroić w kostki. W woku lub innym wysokim naczyniu rozgrzać olej, wrzucić cebulkę. Kiedy ta się zeszkli dodać czosnek i smażyć ok 2minut ze sobą a następnie wrzucić skrojonego pomidora, chwilkę podusić. Dodać koncentrat i dobrze rozmieszać ze składnikami na patelni (odrobinę osłodzić). Następnie dolać wcześniej rozpuszczoną w szklance wrzątku kostkę rosołową i wymieszać wszystko na jednolitą masę. Serek topiony rozdrobnić i wrzucić do sosu (mniejsze kawałki szybciej się rozpuszczą) a ser żółty pokroić w kostkę (lub zetrzeć na tarce jeśli jest w kawałku). Gotować, aż do całkowitego rozpuszczenia się serków i powstania jednolitej masy i przyprawić wg gustu (pieprz, sól, bazylia, oregano, papryka ostra, etc). Na koniec wrzucić ugotowany makaron i wymieszać z gotowym sosem :-)
violusia1969