Sposób przygotowania:
Tagliatelle z cukinią w sosie mascarponeETAP 1:
![Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tagiatelle-z-cukinia-w-sosie-mascarpone-376572.jpg)
Makaron ugotować al'dente w lekko osolonej wodzie.
Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni.
Cukinię pociąć na paski za pomocą obieraczki do warzyw, pomijając część z nasionami. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cukinię.
ETAP 2:
![Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tagiatelle-z-cukinia-w-sosie-mascarpone-376573.jpg)
Kiedy znacząco zmniejszy objętość, rozetrzeć w dłoniach tymianek i dodać do cukinii. Smażyć, aż zmięknie, ale jednocześnie będzie chrupiąca.
ETAP 3:
![Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tagiatelle-z-cukinia-w-sosie-mascarpone-376574.jpg)
Zmniejszyć płomień, dodać mascarpone, wymieszać i przyprawić.
ETAP 4:
![Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone Tagiatelle z cukinią w sosie mascarpone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tagiatelle-z-cukinia-w-sosie-mascarpone-376575.jpg)
Kiedy serek się rozpuści dodać uprażone orzechy. Do sosu włożyć makaron i przemieszać, aż cały oblepi się sosem. Podawać gorące. Smacznego :)