Sposób przygotowania:
Makaron z zielonymi warzywami
Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Szparagi obieramy delikatnie z łyka prawie do samych szyszek , odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy na stojąco w wodzie z dodatkiem soli , cukru i soku z cytryny. Ugotowane warzywa przelewamy zimna wodą, bób obieramy ze skórki , szparagi przecinamy na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni smażymy pokrojonego w kostkę i opruszonego solą i pieprzem kurczaka. Dodajemy pokrojona w półksiężyce cukinię i smażymy dalej aż się zrumieni. Dorzucamy szparagi i jeszcze chwilę smażymy. Dolewamy śmietankę , dorzucamy bób i całość podgrzewamy aż śmietanka zgęstnieje. Dokładamy 2 łyżki serka mascarpone i rozpuszczamy go w śmietance. Dodajemy makaron i mieszamy aż całość na się ładnie połączy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z płatkami parmezanu.