Sposób przygotowania:
Tagliatelle z cukinią.
Makaron gotujemy w garnku z wodą ,al dente i odcedzamy.Cukinię opłukujemy i kroimy w plasterki. Na patelnię wlewamy olej i smażymy plasterki cukinii z każdej strony po 1 minucie, wykładamy na talerz.Patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym z tłuszczu i wlewamy śmietanę, dodając pokojony w kawałki serek topiony.Składniki mieszamy i gotujemy przez 5 minut na małym ogniu do momentu powstania sosu kremowego. Do sosu wsypujemy odcedzony makaron i mieszamy wszystko dokładnie . Pomidory odsączamy z oleju i kroimy w paski. Oliwki odsączamy z zalewy,ser ścieramy na tarce o dużych oczkach a listki bazylii kroimy w paski. Makaron przekładamy na talerz, układamy plasterki cukinii, paski pomidorów , dodajemy oliwki i posypujemy pieprzem, serem i bazylią.